Hasznos információk a fotózáshoz2018-07-03T12:09:38+00:00

Néhány hasznos tanács a fotózáshoz

Számunkra nagyon fontos az, hogy a fotózás tökéletes legyen, és mindenki jól érezze magát. Mi azt szeretjük, ha a fotózás élmény Nektek, és nekünk is. Nem csak időpontot és helyszínt egyeztetünk, hanem segítünk az előkészületekben. Úgymond közösen megtervezzük a fotózást. Több helyszín közül közösen kiválasztjuk a hozzátok legjobban illőt. Azt, hogy milyen stílusban fotózzunk. Kiválasztjuk azt az időpontot, ami passzol a családi napirendetekhez, mikor a gyerekek nem fáradtak, nyűgösek, nem alvásidőben vannak. Abszolút rugalmasak vagyunk, hiszen saját tapasztalatból tudjuk mennyire fontos, hogy ne boruljon fel a jól megszokott kerékvágás, hogy a gyerekek szempontjából mennyire fontos, hogy a fotózás pillanatában jó passzban legyenek. De ha valami oknál fogva mégsem lennének, segítünk feloldani őket.

Azt tartjuk jónak, ha a gyerekeknek játék a fotózás. Ha közösen játszva, odafigyelve rájuk, megnyitjuk őket. Ha ez sikerül, akkor készülhetnek a legjobb, legőszintébb fotók róluk. Minket nem zavar, ha rohangálnak, szívesen rohanunk utánuk (tesszük ezt minden nap a mi fiúnkkal is), ha hangosak, ha nincs kedvük fotózni, mert elfáradtak, pihenjenek. Amíg újra „erőre kapnak”, addig fotózzuk anyát és apát. Vagy a testvért.  A fotózások előtt segítünk kiválasztani milyen ruhában legyetek. A tervezés szakaszában picit meg is ismerünk benneteket, így a személyiségetekhez leginkább passzoló fotókat tudjuk készíteni.

Fontos, hogy a fotózáson pontosak legyetek, időben érkezzetek. Késés esetén a fotózás idejéből vonódik le a késett idő.

Miért nem adunk át nyers képeket? Bár a nyers fényképek is jól mutatnak, hiszen profi fotós készíti, ám a tökéletes kompozíció, egy-egy esetleg belógó, oda nem illő tárgy, vagy rajtad/rajtatok lévő szépséghiba elrontja a tökéletes összhangot. Azon a véleményen vagyunk, hogy mindenki szeretne tökéletes megvalósítást, hisz olyan fotót úgy sem töltünk fel, nyomtatunk ki, aminek a sarkában ott egy pelus, vagy egy belógó lámpatartó állvány lába, netán csillog a feje, vagy éppen ott a gyereken egy nagy lila volt, mert előző nap eset egy nagyot a játszótéren. Aki nem rendelkezik képszerkesztői ismeretekkel, a nyers képekkel nem tud mit kezdeni.

Jól hangzik, hogy kaptok 100-200 nyers képet, plusz 15-25 retusált fotót. Csak utána mit kezdtek azzal a 100-200 fotóval? Így hát mi, kicsit többet dolgozunk, és inkább több retusált fényképet adunk át, amiből bőven tudtok válogatni. 30-40 darab fotó azért megannyi beállítást, lehetőséget tartogat. Abból már egy családi fotókönyv is készíthető, amiben természetesen tudunk segíteni.

Fotóinkra 100% elégedettségi garanciát vállalunk!